SirpaAskoseljavaara

Valinnanvapausesityksen kallis 24 pykälä.

Ennustimme jo vuosi sitten valinnanvapauden perusterveydenhuollossa aiheuttavan 900 miljoonan lisäkustannukset veronmaksajalle, kun ne jotka nyt maksavat itse, tulevat verorahoituksen piiriin ja kysyntä kasvaa.

Hallituksen 19.10.2017 esitys lyö löylyä lisää ja kasvattaa kustannuksia edelleen. Siinä 24 pykälä velvoittaa maakunnan liikelaitosta tarjoamaan asiakasseteliä  monessa uudessa palvelussa kuten kotipalvelu, jota ei Helsingissä makseta kuin hyvin varattomille. Minäkin voin uuden lain mukaan pyytää suursiivousta, kun nilkka on kipeä. Maakunta ei voi siitä kieltäytyä, kun kotopalvelu on luvattu laissa.

Luvataan myös suun hoidossa hammasproteettiset toimenpiteet, mikä tarkoittaa myös implanttia ja kruunua. Yksi hammas maksaa 2000 euroa ja Suomen asukkailta puuttuu kymmeniä tuhansia hampaita. Soisin ilomielin implantin jokaiselle hampaattomalle irtoproteesin sijaan, sillä niin erinomainen on implantti, mutta onko meillä siihen varaa?

Pahimmat mokat esityksessä ovat kohta 8 ja 10, jossa seteli on annettava paikallispuudutuksessa tehtäviin leikkauksiin, kiirreettömiin ei- keskitettyihin leikkauksiin ja tekoniveltoimenpiteisiin. Suomen Kirurgiyhdistys älähti ja todettiin, että sairaaloissa ei pystytä ylläpitämään enää päivystystä, jos kolmasosa leikkaustoimenpiteistä ja leikkaavista kiurgeista ja hoitajista vuotaa Mehiläiseen.

Pykälässä luvataan, että maakunta voi rajata setelin antamista, mutta tässä käy kuin entiselle tytölle " Miten kiellät, jos et osaa kieltä....jos se määrätään laissa".

Lasse Lehtonen on tänään kirjoittanut US puheenvuorossa, mitkä lisäkustannukset tulevat olemaan.

Joku laskutaidoton ryhmä on 19.10 esityksen tehnyt.

Onneksi puheenjohtajamme Orpo lupasi eilen korjata esitystä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Risikko on Risikko, ei voi mitään ;)Ja Kepu on Kepu maakuntahallintoineen (18kpl), ei sillekään voi mitään :) Ehkäpä tulevaisuudessa on 18 kaupunkia + pääkaupunkiseutu?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyvä blogi! Jos näitä virheitä ei korjata, niin mistä saamme jatkuvasti lisää hyväpalkkaisia veronmaksajia, jotka suostuvat myös vuosittaisiin veronkorotuksiin?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Asko-Seljavaara: "Onneksi puheenjohtajamme Orpo lupasi eilen korjata esitystä." Tosi hienoa! ;)

Puheenjohtajanne Orpo on luvannut paljon muutakin. Puhumattakaan puheenjohtaja Sipilän ym. ym. ym. poliitikkojen lupauksista.

Ongelma on kuten Sirpa Asko-Seljavaara hyvin tietää se, että poliitikkojen lupauksilla on jokseenkin poikkeuksetta huono kaiku.

"Puoluejohtajien-poliitikkojen-virkamiesten-etc." lupauksilla hämätään (valitan karkeaa ilmaisua) hyväuskoista vaalikarjaa.

Yleinen huolenaihe on, että parhaat lupaukset annetaan lobbareille. Juuri NE lupaukset ja diilit saatetaan jopa pitää, ikävä kyllä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Petteri Orpo on kuin se lupaava nuori poliitikko, joka ennätti luvata paljon enemmän kuin mahdollista toteuttaa. Teot ratkaisevat, eivät lupaukset.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kokoomuksen propaganda lähtee siitä, että puolueen valinnanvapausmallissa pienituloinenkin voisi halutessaan päästä asiakassetelin hinnalla yksityiseen hoitoon.
-Olennainen jää sanomatta: yksityisen hoidon sponsorointi julkisilla varoilla tulisi niin kalliiksi,
- että asiakasmaksuja pitää roimasti korottaa.

Se kävisi pienituloisten kukkarolle, mutta köyhän lyöminen ei tunnetusti ole kokoomukselle vastenmielistä.

Kirjoittaja on helsinkiläinen toimittaja.
IS

Toimituksen poiminnat